Sjukdomar

Siberian Husky hälsoproblem

 

De vanligaste problemen hos rasen Siberian Husky är ögonproblem. De kan lätt få starr vilket gör att linsen blir grumlig. Det kan försämra synen, dock är det ovanligt att de blir helt blinda. Starr kan drabba de här hundarna vid en väldigt ung ålder. Man försöker att ta reda på mer om det här så att uppfödare ska kunna få hjälp med avel av Siberian Husky.

Progressiv Retinal Atrofi (PRA) är en annan ärftlig ögonsjukdom som kan drabba Siberian Husky. Denna sjukdom är mer allvarlig och risken för blindhet är större. Den drabbar mest hanhundar.

Även höftproblem, så kallad dysplasi, kan drabba Siberian Husky men bara en ganska liten del av alla hundar får det. Lårbenshalsen brukar vara där det sätter sig. Hundarna som drabbas kan få ont när de går och springer vilket i sin tur kan leda till mindre motion och förstoppning.

Man försöker nu på flera håll i världen att bli bättre på att identifiera vilka hundar som är lämpliga för avel. Innan man köper en Siberian Husky bör man kolla upp båda föräldrarna till hunden för att se om de hade några sjukdomar. Det kan ändå vara svårt att förutse men minimerar åtminstone risken att köpa en hund som tidigt i livet blir sjuk.

Välkommen

Välkommen till en hemsida med fakta om hundrasen Siberian Husky!

 

 

Undersidor

Skötsel

Motion

Sjukdomar

 

 

Länkar

Smycken online

Parfym online

Streetkläder

 

Webringen Nordiska Vovvar
En iRing webbring.
[ Slump | Lista | Nästa | Anmäl din sida! ]Hundis Communityen
Powered By Ringsurf

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)